VOORGERECHTEN


Grootmoeders tomatengroentensoepje met balletjes

Uiensoep met geraspte emmentaler

Mozzarella met tomaat, olijfolie en basilicum

Noordzeecocktail met grijze garnalen

Rundcarpaccio

Kaaskroketten

Garnaalkroketten

Twijfelaar - duo garnaal- en kaaskroketten

Gerookte zalm

Scampi’s in knoflookboter

Prijzen variërend van 10 tot 19 euro


SALADES


Salade spek
sla, spekblokjes, appel, tomaat, komkommer, …

Ceasar salad
sla, kip, croutons, parmezaanse kaas, ...

Salade geitenkaas
sla, geitenkaas, rozijnen, peer, hazelnoten, ...

Salade kip
sla, gegrilde kip, appel, wortelen, ...

Tomate-crevettes
sla, tomaat, garnalen

Salade scampi
sla, scampi’s, witloof, roze pompelmoes, ...

Salade niçoise
sla, gerookte makreelfilet, ansjovis, tomaat, ei, olijven, …

Griekse salade
sla, tomaat, komkommer, paprika, feta, olijven, ui, ...


Prijzen voorgerecht (normale portie) variërend van 16,50 tot 19 euro
Prijzen hoofdgerecht (grote portie) variërend van 21 tot 27 euro

VLEESGERECHTEN


Filet mignon
sappige filet mignon van circa 250 gram geserveerd met de saus van uw keuze (knoflookboter, pepersaus, champignonsaus, béarnaisesaus, gorgonzolasaus, saté-pindasaus of graanmosterdsaus)

Ontbeende entrecote
gegrilde entrecote van circa 350 gram geserveerd met de saus van uw keuze

Kipfilet
Enkele of dubbele kipfilet geserveerd met de saus van uw keuze

Lamskoteletten met knoflookboter
4 dubbele lamskoteletten

Kippenbrochette met saté-pindasaus
een spies van circa 300 gram kip met paprika en ajuin

Stoofvlees op z'n Vlaams
rundscarbonade op basis van de Koninck

Lamskroon
gesneden uit één van de meest malse delen van het jonge lam (ca. 250 gram)

Mixed grill
5 verschillende soorten gegrild vlees (een stuk steak, een lamskoteletje, een ½ kipfilet, een gezouten varkenslapje en een stuk sparerib),geserveerd met 4 heerlijke sausjes. voor de grote honger!

Spareribs
traag gegaarde varkenssparerib van circa 500 gram met een smeuïg, licht gerookt afwerklaagje, geserveerd met 4 heerlijke sausjes

Rundsbrochette
een spies van circa 350 gram sappig rundvlees, geserveerd met 4 heerlijke sausjes

Brochette "De Pottekijker"
rund-, kippen- en lamsvlees samen op één spies, geserveerd met 3 heerlijke sausjes


Onze vleesgerechten worden geserveerd met een slaatje en met frietjes, een aardappel in de schil met lookboter of met rijst
Prijzen variërend van 21 tot 34 euro


VISGERECHTEN


Koolvisfilet op zuiderse wijze
koolvisfilet, tomaten, ajuin, citroen, ansjovis, kappertjes en witte wijn

Vispannetje “de pottekijker”
met zalm- en koolvisfilet, scampi's, gamba, groentjes, mosselen en grijze garnaaltjes in een roomsausje

Gegrilde zalmfilet
gegrilde zalmfilet met knoflookboter, dillesaus, mosterdsaus, béarnaisesaus of tartaarsaus

Koolvisfilet in papillot
in een roomsausje met tomaatjes, champignons en ui en rijkelijk bestrooid met grijze garnaaltjes

Scampi’s in knoflookboter
gepelde scampi’s in kokende knoflookboter met stukjes look en spaanse pepertjes


Onze visgerechten worden geserveerd met een slaatje en met frietjes, een aardappel in de schil met lookboter of met rijst
Prijzen variërend van 26 tot 30 euro


NAGERECHTEN


Chocolademousse
chocolademousse van donkere chocolade

Rijstpap
dé vlaamse klassieker met saffraan en bruine suiker

Cheesecake
zachte, romige cheesecake met frambozencoulis en geroosterde amandelschilfers

Dame blanche
vanille-ijs, chocoladesaus, slagroom

Coupe amarena
vanille-ijs, amarenakersen, kirsch, slagroom

Coupe speculaas
vanille- en speculaasijs, speculaassaus, slagroom

Coupe bresilienne
mokka-ijs, bresiliennenootjes, caramelsaus, slagroom

Ijskoffie
mokka-ijs, koffie, tia maria, slagroom


Prijzen variërend van 9 tot 10,50 euro